Palt/Renovering status 3

Renoveringen fick en snabb genomgång igår. Målade sista varvet på fondväggen. Pappa åtog sig att göra fylla i sakerna med pensel i efterhand eftersom jag hade andra planer igår (läs längre ner :)) På ena väggen såg det inte ok ut. Man såg en stor ingröpning i vägen nu när färgen har torkat. Dvs det var en stor kontrast mellan kvarvarande tapet och väggen under. Pappa insåg ju direkt att detta var hans fel eftersom det var det partiet han åtog sig att spackla klart jag var tvungen att fara förra veckan. Så det blev hans buisness att spackla jämt och sen måla över.

Gårdagens stora grej: Palt-kalas. Jag, T och S hade bestämt sen länge att vi var ju tvugna att äta vår favoritmat tillsammans (pite-skellefte-pumpande blodet måste ju stillas av palt då och då). Så för första gången i mitt och T's liv och andra gången i S's liv så gjorde vi palt. Själva. Vägledda av lite kunskap från släktingar och mammas recept som hon hade skickat med mig. För att mala potatisen hade jag med mammas stolta raritet som hon själv använt innan hon skaffade en assistent. En handdriven köttkvarn från Husqvarna. Sjukt coolt. Men vi var tvugna att slänga den första potatisen för den blev lite missfärgad av kvarnen som inte varit använd sen typ 70-talet.

Palten blev riktigt god och avnjöts i riktigt trevligt sällskap. Sen hängde vi i T's lgh och bara snackade skit. Mkt trevligt. Dessutom måste man ju passa på och träffa T innan hon flyttar till Norrköping för nya äventyr.
Efter det for jag till ett annat ställe där man kunde få lite mer mysigt utbyte.

Palt-recept á la mamma (om det är pitepalt eller inte tvistar de lärda eftersom det inte innehåller kornmjöl)
3 pers.
  • 12 potatisar eller 2 kg mandelpotatis som mamals (om det inte går river)
  • Så mkt vetemjöl så att man kan forma bollar
  • 1 msk salt, mer om man inte använder sidfläsk
  • Ev sidfläsk
  • Saltat vatten
Blanda ingredienserna. Om man ska ha sidfläsk som trycks de in i bollarna. lägg för att koka i 45 min. Rör om så att de inte fastnar i botten. När de flyter upp till ytan så börjar de bli klara men måste kokas ett tag till. Äts tillsammans med smör och lingonsylt, samt med mjölk att dricka till.

Bjuder på bilder från Wikipedia på palt och på köttkvarnen som användes.



About you now - Timo Räisänen (Sugababes)

It was so easy last night
Shoulda been strong, yeah I lied
Nobody gets me like you

I know everything changes
All the cities and faces
But I know how I feel about you

Can we bring yesterday back around
'cause I know how I feel about you now
I was dumb, I was wrong
I let you down
But I know how I feel about you now

All that it takes, one more chance
Don't let our last kiss to be our last
Give me tonight, and I'll show you

I know everything changes,
I don't care where it takes us
but I know how I feel about you

Can we bring yesterday back around
'cause I know how I feel about you now
I was dumb, I was wrong
I let you down
But I know how I feel about you now

Not a day passed me by, not a day passed me by
That I don't think about you
And there's no moving on, 'cause I know that you're the one
And I can't live without you

So can we bring yesterday back around
'cause I know how I feel about you now
I was dumb, I was wrong
I let you down
But I know how I feel about you now

Kommentarer


Namn:
Stammis?

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:


Synpunkt, fundering och reflektion:

Trackback
RSS 2.0